Lineær algebra

Lineær algebra - Knut Sydsæter, Bernt Øksendal | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Knut Sydsæter, Bernt Øksendal
DIMENSJON
4,91 MB
FILNAVN
Lineær algebra.pdf
ISBN
1967563620939

BESKRIVELSE

Lineær algebra gir en innføring i vektor- og matriseregning. Det er lagt vekt på å gjøre leseren fortrolig med stoffet gjennom å vise anvendelser innen økonomi og naturvitenskap. Det forutsettes ikke kunnskaper i matematikk utover minimumsvarianten fra allmennfaglig studieretning, bortsett fra i noen få avsnitt og i noen spesielle eksempler og oppgaver. Flere av avsnittene i denne fjerde utgaven er omskrevet. Boken har flere eksempler og oppgaver og en mer utførlig fasit. Det er også lagt vekt på bedre typografi og illustrasjoner.

Boken går rett på sak Læringsutbyte. Etter fullført emne skal studentene kunne: Vurdere hvilken numerisk metode som er best egnet til å løse et gitt problem.

Det bygger hovedsakelig på notatene fra problemløsningskurset årenv 2005, men også på andre kilder. Studenten kjenner til grunnleggende begreper og metoder i lineær algebra, herunder vektorrom, underrom, basis, dimensjon. Videre har studenten kunnskap om lineære avbildinger, både algebraisk/på matrise-form (inkludert løsning av lineære ligningssystemer) og geometrisk (inkludert egenverdier og egenvektorer).

RELATERTE BØKER