Kunnskapsforlagets store norske ordbok

Kunnskapsforlagets store norske ordbok En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
5,47 MB
FILNAVN
Kunnskapsforlagets store norske ordbok.pdf
ISBN
5180641485599

BESKRIVELSE

Kunnskapsforlagets store norske ordbok er en omfattende definisjons- og betydningsordbok for bokmål. Den er et uunnværlig hjelpemiddel i yrkeslivet og hjemme. Ordboken egner seg for journalister og studenter og for øvrig alle som trenger et stort ordforråd. Boken rommer det sentrale ordforrådet i norsk, foruten mange fremmedord, fagord og en del dialektord. Redaksjonsspråket er moderat bokmål. Denne utgaven har med et stort antall nye oppslagsord. En annen nyhet er at de fleste forkortelser er erstattet med full skrivemåte av ordene. Uoffisielle skrivemåter er i den nye utgaven oppført i henvisningsartikler. Tor Guttu (f. 1937) er tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og en av Norges ledende leksikografer. Han er bl.a. hovedredaktør for Det Norske Akademis Store Ordbok tidligere Norsk Riksmålsordbok). Tor Guttu er medlem av Det Norske Akademi for Språk og Litteratur.

Det utgir ordbøker i trykt og elektronisk form, samt fagbøker innen ulike fagområder. Kunnskapsforlagets hovedprodukt er de blå ordbøkene og ordboktjenesten Ordnett på internett.

Vi skil mellom einspråklege (monolingvale) og tospråklege (bilingvale) ordbøker, til dømes frå norsk til engelsk. Kunnskapsforlagets Store Norske Ordbok (too old to reply) Trond Engen 2006-01-31 19:49:29 UTC. Permalink.

RELATERTE BØKER