Sonja Wigert

Sonja Wigert - Iselin Theien | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Iselin Theien
DIMENSJON
8,9 MB
FILNAVN
Sonja Wigert.pdf
ISBN
1590857480063

BESKRIVELSE

Sonja Wigert (1913-1980) vant en konkurranse om å bli Norges Greta Garbo i 1934 og ble en av Nordens ledende stjerner innen film- og teaterverdenen. Under den andre verdenskrig vevet hun seg inn i spionasje og dobbeltspionasje for å hjelpe sin familie. Det var en innsats som kostet. Til tross for at hun var en oppriktig antinazist, ble hun i 1945 stående for opinionen som stripet. Da freden kom måtte Wigert forsvare sin ære for å overleve som skuespillerinne -- og menneske.Iselin Theien har skrevet en biografi over en kvinne som ble dyrket på scenen og på kinolerretet, men som aldri fikk full anerkjennelse for sin mest krevende rolle: Nemlig den hun spilte etter stram regi fra den svenske etterretningstjenesten som dobbeltagent i Oslo og i Stockholm. Kjente skikkelser passerer revy i boken, først og fremst som Wigerts beundrere, kjærester og ektemenn -- fra Josef Terboven og Anders Jahre til eventyreren Torsten Flodén, flyverhelten Bernt Balchen og adelsmannen Niels von Holstein-Rathlou.

Under andra världskriget var hon aktiv i motståndskampen och som spion. Liv og virke Bakgrunn og familie. Hans foreldre var major Sigvald Hansen (1881-1954) og Carmen Fransciska Christina Kirsebom (1887-1951).

april 1980 i Alfaz del Pi i Spania) var en norsk-svensk skuespiller som spilte i over 30 spillefilmer fra 1934 til 1960. Hun var også spion under den andre verdenskrig Bakgrunn og virke.

RELATERTE BØKER