Norsk litteraturhistorie

Norsk litteraturhistorie - Tomas Andersen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tomas Andersen
DIMENSJON
8,78 MB
FILNAVN
Norsk litteraturhistorie.pdf
ISBN
3493046459028

BESKRIVELSE

Ettbindsverk om den norske litteraturen fra norrøn litteratur til vår samtidslitteratur. Med omfattende og oppdatert presentasjon over den nyeste litteraturen fra 1990-tallet og fram til i dag. "Norsk litteraturhistorie" er en samlet og oppdatert oversikt over litteraturen i Norge fra sagaer til vår samtidslitteratur. Per Thomas Andersen har nylest og revurdert store deler av den norske kanon så langt det er ønskelig for et verk som også skal være en litteraturhistorisk innføring. Dette er litteraturhistorie der forfatternes tekster, ikke deres biografi, står i sentrum. Viktige forfatterskap blir grundig omtalt og analysert. Kombinert med fyldige beskrivelser av periodetypiske trekk får fortellingen om litteraturen i Norge god dynamikk. Per Thomas Andersen skriver med en tydelig og engasjert fortellerstemme. I 2. utgave er framstillingen av samtidslitteraturen nyskrevet og oppdatert fram til 2011. Det gir alle litteraturinteresserte en spennende, velskrevet og perspektivrik oversikt over hele den norske litteraturhistorien. OBS! Dessverre har registrene i 1. opplag av 2. utgave mangler. Nederst på denne nettsiden kan fil med komplette registre lastes ned. Registeret er komplett og korrekt i senere opplag.

Periodene er angitt med årstall på tidslinjen: - Norrøn tid og middelalder - Folkediktningen - Renessansen - Barokken - Opplysningstid og klassisisme "Norsk litteraturhistorie" er en samlet og oppdatert oversikt over litteraturen i Norge fra sagaer til … LES MER vår samtidslitteratur. Per Thomas Andersen har nylest og revurdert store deler av den norske kanon så langt det er ønskelig for et verk som også skal være en litteraturhistorisk innføring. På disse sidene kan du lese om Norges litteraturhistorie fra 1800-tallet og opp til nåtid.

Hagen, Erik Bjerck og Petter Aaslestad (2009) Den norske litterære kanon 1700-1900. Aschehoug forlag.

RELATERTE BØKER