Nærhet og distanse

Nærhet og distanse - Jan-Olav Henriksen, Arne Johan Vetlesen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan-Olav Henriksen, Arne Johan Vetlesen
DIMENSJON
11,29 MB
FILNAVN
Nærhet og distanse.pdf
ISBN
8424183145881

BESKRIVELSE

Boka gir en innføring i etikk og etisk tenkning knyttet til arbeid med mennesker..I del I diskuterer forfatterne yrkesetikkens rammebetingelser. Velferdsstaten er i endring, og en god profesjonsetikk er viktigere enn noensinne. Sentrale temaer i del II er grunnvilkårene for det å være menneske; sårbarhet, avhengighet, skjørhet og dødelighet. Ulike etiske retninger som bl.a. pliktetikk, diskursetikk, nytteetikk, dydsetikk og nærhetsetikk gjennomgås grundig i den tredje delen. Til slutt presenteres KLOK-modellen som kan være til hjelp når man står i etiske dilemmaer og skal vurdere hva som er god og riktig handling. Nærhet og distanse dekker etikkpensum ved helse- og sosialfagutdanningene og er også skrevet for lærer- og førskolelærerutdanningen.

Den er først og fremst en praktisk bruksbok med gode råd om observasjon og feltarbeid, dybdeintervjuer og tekstanalyser, men forfatteren reflekterer også over de mer vitenskapsteoretiske aspektene ved metode.«Mellom nærhet og distanse» har blitt en klassiker innen norsk metodelitteratur. De som har hatt en trygg barndom med mye kjærlighet og nærhet har lett for å etablere nærhet, trygghet og tillit til andre mennesker. Ensomhet er ingen trussel, de bekymrer seg sjelden for å bli forlatt eller avvist, og de utvikler som oftest langvarige forhold.

s 306 - 314. Repstad, Pål; Garmann Johnsen, Hans Christian; Halvorsen, Anne (2009).

RELATERTE BØKER