Tre kvinner

Tre kvinner - Robert Musil | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Robert Musil
DIMENSJON
10,28 MB
FILNAVN
Tre kvinner.pdf
ISBN
7261213859200

BESKRIVELSE

I novellesyklusen «Tre kvinner» utforskar Robert Musil forholdet mellom mann og kvinne, og korleis dei prøver å frigjere seg frå krava til samfunnet, frå fordommar, maktspel, og overvinne alle avstandar. Vi møter tre ulike kvinner, bondejenta Grigia, adelskvinna frå seinmiddelalderens Portugal og arbeiderklassekvinna Tonka. Desse møta utløyser omveltingar i livet til personane, men akkurat korleis det hender, blir ei gåte som forteljaren prøver å løyse. Desse tre novellene har blitt feira som oppvisingar i stor skrivekunst, samstundes som forfattaren viser seg som ein presis analytikar av karakterane sitt mest intime sjelsliv, tett vevd inn i omgivnadene. Forfattaren skriv både konsentrert og poetisk, sensuelt og ironisk. Han gir historiene sine ein stor detaljrikdom som gir lesaren ei sanseleg oppleving, på same tid som han observerer personane med ein distanse som tillét han å sjå dei frå fleire ulike kantar. Robert Musil (1880-1942) vert sett på som ein av dei viktigaste forfattarane i den tyske modernismen, og er i dag mest kjend for det ufullenda hovudverket «Der Mann ohne Eigenschaften». Musil har vore samanlikna med forfattarar som Franz Kafka, Thomas Mann, James Joyce og Marcel Proust. Verka hans har hatt stor innverknad på seinare austerrikske forfattarar som Thomas Bernhard og Elfride Jelinek. Livsverket til den austerrikske forfattaren omfattar både romanar, novellesamlingar, drama og essays, og mange av verka speglar bakgrunnen hans frå naturvitskapen og psykologien.

Det er en urovekkende lav andel. Tre kvinner funnet døde: - Har ligget der siden sommeren. En mor og to voksne døtre som ble funnet døde i en leilighet på Romsås i Oslo i forrige uke, har trolig ligget der siden sensommeren. Politimann siktet for voldtekt - tre nye fornærmede kvinner.

07:34 Mener Romsås-kvinnene døde 11/09. Politiet anslår at de tre kvinnene som ble funnet døde i en leilighet på Romsås for to uker siden døde ... Kun én av tre kvinner har tilstrekkelig med sparepenger for å kunne forandre sin livssituasjon, for eksempel å si opp jobben eller forlate et forhold. Tre amerikanske kvinner.

RELATERTE BØKER