Innføring i norrønt språk

Innføring i norrønt språk - Terje Spurkland | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Terje Spurkland
DIMENSJON
8,62 MB
FILNAVN
Innføring i norrønt språk.pdf
ISBN
6740300293842

BESKRIVELSE

En synkron innføring i norrønt språk som omfatter lydlære (fonologi), bøyningslære (morfologi) og setningslære (syntax).

DSS = Det svenska språket (kompendium) DDS = Det danske sprog (kompendium) Flekterende språk, fusjonerende språk eller bøyningsspråk er i språktypologien språk av syntetisk type der grensa mellom de enkelte morfene i orda er uklar fordi den delen av ordet som angir betydning smelter sammen med endelsene. De enkelte morfene kan uttrykke flere grammatiske forhold (samlemorfer).

(F.v) Alexander K. Lykke, Julian Kirkeby Lysvik og André Dannevig har samarbeidet med manusforfatterne for å gi et autentisk bilde av språket fra ulike tidsaldre i Norge. Emnet gir ei elementær innføring i hovuddraga i den norrøne språkstrukturen, samtidig som ein ser norrønt språk i ein historisk samanheng som utgangspunkt for moderne nordiske språk, og då spesielt norsk.

RELATERTE BØKER