1968

1968 - Jan Guillou | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan Guillou
DIMENSJON
10,49 MB
FILNAVN
1968.pdf
ISBN
1730057577842

BESKRIVELSE

1968 er et av 1900-tallets mest myteomspunne tiår. Protestene mot Vietnamkrigen i både USA og Vest-Europa skapte en venstrebevegelse som dominerte både politikken og kulturen. Unge Eric er nyutdannet jurist og brennende aktiv i politikken. Som fullmektig på det beryktede advokatfirmaet Henning Sjöstrand blir han gang på gang nødt til å ta inn over seg at jussen kan anvendes til å utføre både det gode og det onde. Det politiske engasjementet fører ham ut i Europa og til den hete sommeren da de røde fanene dominerer gatene i Paris og sosialisme med et menneskelig ansikt går under i Praha. Men den venstreradikale veien han velger, splitter familien Lauritzen nok en gang mellom de yngre kreftene som støtter retten til å gjøre opprør, og de eldre som fastholder at eiendomsretten trumfer alt annet. 1968 er den sjuende boken i serien Det store århundret.

5. januar - «Prahavåren»: Alexander Dubček kommer til makten i Tsjekkoslovakia.

I dag er tallet nesten firedoblet, ... 01.07.1968 Trådt i kraft 05.03.1970 Ratifisert av Norge 05.02.1969 Last ned fulltekst Ikkespredningsavtalen norsk.pdf Les mer på engelsk Treaty on the non-proliferation of nuclear weapons (engelsk) Traktaten om ikke-spredning av kjernefysiske våpen ble ... Norsk musikkprogram (s-hv). Visefestival i Kroa arrangert av Dolphins viseklubb og Det Norske Studentersamfund.

RELATERTE BØKER