Norsk historie II; 1537-1814

Norsk historie II; 1537-1814 - Ole Georg Moseng, Erik Opsahl, Gunnar I. Pettersen, Erling Sandmo | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ole Georg Moseng, Erik Opsahl, Gunnar I. Pettersen, Erling Sandmo
DIMENSJON
9,21 MB
FILNAVN
Norsk historie II; 1537-1814.pdf
ISBN
6297283959335

BESKRIVELSE

Fremragende fremstilling av tida fra reformasjonen til oppløsningen av den dansk-norske unionen. Et av framstillingens sentrale temaer er statens vekst og stadig dypere inngrep i befolkningens liv, både politisk, økonomisk og kulturelt. Statsveksten førte med seg konflikter og disiplinering, men også nye idestrømninger og nye tenkemåter.Gjennom hele denne perioden var Norge politisk forent med andre land. Ikke bare med Danmark, men også med Island, Færøyene og hertugdømmene Schleswig og Holstein. Konglomeratstaten er en avgjørende forutsetning for utviklingen av det norske samfunnet i foreningstida. Forfatterne gjør også den allmenne europeiske utviklingen til den faste rammen om norsk historie. Innnfor denne rammen drøftes sentrale endringsprosesser som militarisering, skatteøkninger, folketallsøkning, økonomisk vekst og kulturell polaisering.Boka presenterer et moderne blikk på "dansketida" i norsk historie. Den gir en grundig innføring i realhistorien, og den viser hvordan bildet av perioden har forandret seg i takt med ettertidas skiftende perspektiver. Historikernes debatter er en viktig del av fremstillingen.Sammen med "Norsk historie 1" (750-1537) er verket en faglig solig og pedagogisk godt læreverk for universiteter og høgskoler.

Men hendelsene i 1814 skjedde ikke i et vakuum, og den norske grunnloven skapt på Eidsvoll var et produkt av de politiske ideene som preget samtida i verden for øvrig. Serie i 12 deler om Norges historie. Serien ble laget som en del av et studieopplegg på universitets- og høyskolenivå.

Fri frakt. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Kjøp 'Norsk historie II, 1537-1814' av Ole Georg Moseng fra Norges raskeste nettbokhandel.

RELATERTE BØKER