Eksisterer Gud?

Eksisterer Gud? - Atle Ottesen Søvik, Bjørn Are Davidsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Atle Ottesen Søvik, Bjørn Are Davidsen
DIMENSJON
8,9 MB
FILNAVN
Eksisterer Gud?.pdf
ISBN
6762897067772

BESKRIVELSE

Eksisterer Gud? Dette spørsmålet har teologer og filosofer diskutert siden antikken. De er ikke blitt enige, og dermed kunne man tenke at det er et håpløst prosjekt. Men samtalene gjennom tidene har vært fruktbare. For spørsmålet om Gud finnes er i praksis å vurdere spekteret av argumenter for og mot ulike gudsbilder, og her har diskusjonen kommet langt i å avklare hvilke gudsbilder som ikke er brukbare, og hvor gode argumenter det er for ulike gudsbilder. I boka går forfatterne systematisk gjennom ulike argumenter for og mot Guds eksistens. Argumentene har en religionsfilosofisk forankring, men forfatterne trekker også inn relevante data fra naturvitenskapen. Eksisterer Gud? er den første inngående drøftingen på norsk med utgangspunkt i den religionsfilosofiske samtalen fra de seneste tiårene. Boka er skrevet for studenter i filosofi, religionsvitenskap og teologi på bachelornivå, men vil også ha interesse for andre som er opptatt av diskusjonene om Guds eksistens.

Og svaret han endte opp med var at det er 67 prosent sjanse for at Gud, ikke nærmere spesifisert hvilken, eksisterer. Eksisterer Gud? er den første inngående drøftingen på norsk med utgangspunkt i den religionsfilosofiske samtalen fra de seneste tiårene. Boka er skrevet for studenter i filosofi, religionsvitenskap og teologi på bachelornivå, men vil også ha interesse for andre som er opptatt av diskusjonene om Guds eksistens. Kritikk av Eksisterer Gud?En drøfting av argumenter for og mot, Atle Ottesen Søvik & Bjørn Are Davidsen (OSLO: Cappelen Damm 2013)..

De er ikke blitt enige, og dermed kunne man tenke at det er et håpløst prosjekt. Men samtalene gjennom tidene har vært fruktbare.

RELATERTE BØKER