Hva jeg snakker om når jeg snakker om forskning

Hva jeg snakker om når jeg snakker om forskning - Jørgen G. Bramness | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jørgen G. Bramness
DIMENSJON
8,12 MB
FILNAVN
Hva jeg snakker om når jeg snakker om forskning.pdf
ISBN
1031013825967

BESKRIVELSE

Vi omgir oss i økende grad med forskningsresultater. Det er viktig å gjøre forskning tilgjengelig, men hvordan unngå overforenkling eller at budskapet blir fordreid? Hvordan kan man forklare at det er et viktig skille mellom hva som er «common sense», og hva som er en akademisk, forskningsmessig forståelse? Forskning generelt er ikke noe man er «for» eller «mot», men noe man forholder seg til som funn. Man kan spørre under hvilke forutsetninger forskningsresultatene ble til, og man kan lure på man har forstått hele historien. Man tar sjelden stilling for eller mot. Fordi «for» eller «mot» strider mot forskingens vesen.Forskning har oppnådd vidunderlige ting, men er i dag i økende grad utfordret av dårlig metode, juks, publiseringsproblemer og oppmerksomhetsskjevheter. Samtidig er forskning det beste vi har for å løse de problemene vi står overfor.Det er viktig å gjøre forskning tilgjengelig på en forståelig måte, men hvordan kan man få dette til uten at funnene blir overforenklet eller i verste fall fordreid? «... boka [er] en fulltreffer etter min mening. Mer nyttig informasjon på kortest mulig tid skal man lete lenge etter. Boka anbefales på det varmeste.»Pål M. Lykkja, «openvitskap.blogspot.no»Jørgen G. Bramness er professor og leder ved SERAF (Senter for rus- og avhengighetsforskning), Universitetet i Oslo.

Med hans bakgrunn fra medisin, som preges av statistikk og tall, og hvor evidens og forklaringer knyttes opp mot hypoteser og bekreftelse eller avkreftelse av disse, er det lett å forstå hans smale definisjon av forskningsbegrepet. Hva man kan snakke om, på hvilket språk, på hvilken måte og med hvem, varierer. De jeg har intervjuet, omtaler seg selv som tospråklig, og er vant til å svitsje mellom språkene alt etter hva de snakker om og hvem de snakker med.

I boken, som kan leses som en selvbiografi, innrømmer han at langdistanseløping passer til hans personlighet; han er ingen lagspiller - han konkurrerer med seg selv. Noen løper for å holde livet litt på avstand. Når jeg løper faller tankene på plass og jeg finner løsninger og vinklinger som jeg ikke hadde tenkt på fra før.

RELATERTE BØKER