Det felles eide

Det felles eide En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
10,86 MB
FILNAVN
Det felles eide.pdf
ISBN
8603737535691

BESKRIVELSE

I Oslo finner vi kunst overalt, på skoler og i gravlunder, på sykehus og i parker. Den pryder åpne plasser, slik at den blir umulig å overse. Men den kan også være unnselig, skjult bak et tre eller i et smug.Men hva betyr kunsten for oss? Og hvordan forholder vi oss til den? Hvilke historier utspiller seg mellom kunst og liv? Hva åpenbarer seg når vi ser litt nærmere etter?Sju av Norges markante skjønnlitterære forfattere skriver om sitt forhold til kunst i Oslo. Resultatet er en rekke sterke og personlige tekster, som på forskjellige måter utforsker hovedstaden og kunsten den rommer. Her finnes essays om Vigelandsparken, en flueskulptur ved Ring 2, de velkjente dyreskulpturene til Skule Waksvik og mye mer.Bidragene suppleres med en utdypende artikkel om offentlig kunst av kunsthistoriker Gunnar Sørensen og et fotoessay av Thomas Ekström.Det felles eide er en litterær byvandring som setter ord på noe de fleste har et forhold til, men kanskje ikke alltid reflekterer over. Samlingen byr på alt fra små øyeblikksbilder til overraskende fortellinger om forbindelsen mellom enkeltmennesket og samfunnet. Med forfatternes hjelp blir det mulig å se Oslo med et friskt blikk og oppdage nye sider ved noe vi eier sammen: vår felles kunstneriske arv. Det felles eide utgis i samarbeid med Kunstnernes hus, som arrangerer en utstilling med samme navn, og med støtte fra Oslo kommunes kunstsamling, Kulturetaten.

Men den kan også være unnselig, skjult bak et tre eller i et smug. Hvorfor samler en kommune på kunst, og hva har de i samlingen sin? Kom å bli med på omvisning i utstillingen «Det felles eide» på Kunstnernes hus Lørdag den 10.03 kl.1500! Gratis og eksklusivt for Plot/Oslo, en kunstklubb for folk mellom 15-25 og et samarbeid mellom Kunstnernes Hus, Astrup Fearnley museet og Nasjonalmuseet avd. Samtidskunst.

Hannah Arendt beskriver det offentlige rom som et rom for selvrealisering og «store ord og store handlinger», i motsetning til private rom som forbeholdt biologiske nødvendigheter. Vårens store utstilling har fått tittelen «Det felles eide». Kommunens kunst er jo kjøpt inn på vegne av innbyggerne for å være til stede i vår hverdag.

RELATERTE BØKER