Hvorfor musikk?

Hvorfor musikk? - Øivind Varkøy | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Øivind Varkøy
DIMENSJON
10,26 MB
FILNAVN
Hvorfor musikk?.pdf
ISBN
9289136130333

BESKRIVELSE

Øivind Varkøy presenterer i denne boken forskjellige filosofers, pedagogers og musikkoppdrageres begrunnelser for musikkens plass i pedagogisk virksomhet - fra Platon og Aristoteles, via Schiller, Den tyske ungdomsbevegelsen og Adorno, til vår egen tids Reimer og Elliott, Bjørkvold og Dale. Varkøy viser hvordan ulike ideer har fått gjennomslag i norske læreplaner frem til i dag, og presenterer i bokens siste kapittel sin egen legitimeringstenkning knyttet til en diskusjon av den musikalske erfaringens egenverdi.

Gjennom musikk greier vi å møte de ulike kulturene i et rom med felles glede og forståelse for at dette kan alle ta del i. Det å ha et felles språk som gir barn en følelse av å være like, mestre likt og ha en positiv opplevelse i et fellesskap, er viktig for barnet. Hvordan og hvorfor musikk har oppstått, eller hvilken funksjon den har hatt for menneskene fra tidlig av, finnes det bare spekulasjoner om.

I tillegg er han en god pianist. Trege signaler? Skeie har skrevet bok om hjernen og hva som skjer i hjernen når vi hører på musikk. Hvorfor velge musikk, dans og drama .

RELATERTE BØKER