Innganger til språkvitenskap

Innganger til språkvitenskap - Stian Hårstad, Terje Lohndal, Brit Mæhlum | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Stian Hårstad, Terje Lohndal, Brit Mæhlum
DIMENSJON
8,61 MB
FILNAVN
Innganger til språkvitenskap.pdf
ISBN
2962802863017

BESKRIVELSE

Språkvitenskapen er preget av motsetninger: Er språket primært et naturfenomen med iboende strukturer og lovmessigheter, eller er det snarere et kulturprodukt som ikke kan løsrives fra sosial samhandling? De fleste lingvistiske studier forholder seg til teori og metode innenfor ett begrenset felt - enten en formallingvistisk tradisjon eller en mer sosiokulturell tilnærming.Forfatterne av denne boka velger en tredje vei ved å se på språk som både natur og kultur. De drøfter teoretiske og metodiske aspekter ved formell lingvistikk og sosiolingvistikk i sammenheng, og betrakter de to forskningstradisjonene i lys av allmenn vitenskapshistorie. Slik får de fram de historiske rammene for de to tradisjonene og beskriver inngående hvordan teoretiske og metodiske forhold springer ut av ulike forutsetninger.Denne vitenskapelige monografien er relevant for språkforskere og for studenter på master- og doktorgradsnivå.

Gunnstein Akselberg, Brit Mæhlum, Unn Røyneland og Helge Sandøy. Legg i ønskeliste. Inngang til læring og historieforståelse En analyse av læringssyn og virkelighetsbilde i historielæreverket Portal Hanne Rygh Holter Masteroppgave i nordisk, særlig norsk språkvitenskap Institutt for lingvistiske og nordiske studier Universitetet i Oslo Våren 2007 (2017) Innganger til språkvitenskap.

Det er bra. Det er ikkje vanskeleg å vere samd med forfattarane i at språkvitskapen bør interessere seg for det Roger Lass har kalla "metaworries" (s.

RELATERTE BØKER