Eirik Raudes land

Eirik Raudes land - Oddvar Svendsen | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Oddvar Svendsen
DIMENSJON
11,89 MB
FILNAVN
Eirik Raudes land.pdf
ISBN
2395042966852

BESKRIVELSE

Nordøst-Grønland var på 1900-tallet fangstterreng for norske og danske fangstfolk, her stod en av Norges arktiske værstasjoner, og her ble Eirik Raudes Land til da Hallvard Devold heiste det norske flagget og erklærte området for norsk i 1931. Helge Ingstad ble oppnevnt som sysselmann og ivaretok norske interesser fram til Haag-domstolen i 1933 ga Danmark råderett over hele Grønland. 75 år etter anneksjonen reiste historiker Oddvar Svendsen rundt i Nordøst-Grønland sammen med okkupanten Devolds barnebarn, filmregissøren Leiv Igor Devold. Med på ekspedisjonen var også Geir Bye som skipper og Grzegorz Korczak som fotograf. Boka avdekker historiske begivenheter i et område som en gang stod i sentrum for norske, polare interesser, og den bringer ny kunnskap om Hallvard Devold, økonomen som ble polar eventyrer og nasjonal helt i 1930-årene, men som havnet i det ytterste mørke etter andre verdenskrig. Boka er en reise i tid og rom i Eirik Raudes Land slik det bestod av fangstfolk, eventyrere og okkupanter. Forfatter Oddvar Svendsen er dr. art. i historie fra UiT Norges arktiske universitet. Han er bosatt med sin familie i fjellandsbyen Grindel ved Basel i Sveits og arbeider som frilans historiker og bygdebokforfatter.

The Permanent Court of International Justice ruled against Norway in 1933, and the country subsequently ... Eirik Raudes Land var det norske namnet på eit område aust på Grønland som vart okkupert av Noreg frå 1932 til 1933, den sokalla Grønlandssaka. Området vart oppkalla etter Eirik Raude som oppdaga Grønland i 985.

Området som kun var avgrenset mellom de nordlige breddegradene 71° 30'N og 75° 40'N var oppkalt etter Eirik ... Eirik Raude (født ca. 950 på Jæren [på Sola?], død ca.

RELATERTE BØKER