Frå Nora til Karl Ove: og 84 andre personar i norsk litteratur

Frå Nora til Karl Ove: og 84 andre personar i norsk litteratur - Jan H. Landro | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jan H. Landro
DIMENSJON
3,39 MB
FILNAVN
Frå Nora til Karl Ove: og 84 andre personar i norsk litteratur.pdf
ISBN
3544077109462

BESKRIVELSE

Gullrekkja i norsk litteratur! Denne boka er ei skattkiste for alle som er glade i god litteratur. Kulturjournalist Jan H. Landro portretterer og skildrar korleis 86 oppdikta personar tenkjer og handlar i nokre av dei beste norske bøkene gjennom tidene, frå den norrøne sagalitteraturen og opp til dagens «verkelegheitsromanar». Her får du møte sagaens Gunnar frå Lidarende, Askeladden, Wergelands Stella og Petter Dass. Du kan lese om opprørske Inger-Johanna i Familien på Gilje, Tusten hos Tarjei Vesaas og den gåtefulle «Lillelord» hos Johan Borgen. Ikkje minst får du vite meir om personar frå vår tids litteratur, som incest-offeret Bergljot hos Vigdis Hjorth, kemneren Bjørn Hansen hos Solstad og den heilt gjennomsnittlege Harry Lund i Gryttens Bikubesong. Frå Nora til Karl Ove er ei engasjerande og underhaldande bok, som opnar opp den norske litterære gullrekkja for gamle og nye lesarar.

Landro fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: E-bok, Innbundet | 9788252194739 Gullrekkja i norsk litteratur! Denne boka er ei skattkiste for alle som er glade i god litteratur.

Landro ... Han har flere bøker på samvittigheten, den siste fra 2017 var "Frå Nora til Karl Ove og 84 andre personar i norsk litteratur". Han var den første styrelederen i Statens Produksjonsfond for kino- og fjernsynsfilm, han har vært jurymedlem for Brageprisen, men han er også svært opptatt av friidrett både som leder og som starter og dommer. Jan H.

RELATERTE BØKER