Sjøfuglens skrik

Sjøfuglens skrik - Adam Nicolson | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Adam Nicolson
DIMENSJON
4,19 MB
FILNAVN
Sjøfuglens skrik.pdf
ISBN
9478697478192

BESKRIVELSE

En engelsk baron og 300 000 hekkende fugler på Shiant-øyene i Indre Hebridene er utgangspunktet for denne odysseen i sjøfuglenes liv. Ti forskjellige sjøfugler eller grupper av sjøfugler, mer eller mindre vanlige, noen nesten utryddet, blir presentert i ti lett illustrerte kapitler: havhest, lundefugl, krykkje, måke, lomvi, skarv, havlire, havsule, geirfugl/alke og albatross. Samtlige av sjøfuglene som omtales, har relevans for Norge og norske forhold. Boken vil ha betydning innenfor ornitologiske fagkretser, men er også et viktig bidrag til miljøvern, artsbevaring, forvaltning av natur- og kulturlandskap. «Sjøfuglens skrik» er en populærvitenskapelig bok om sjøfugler. I tillegg til å være en ornitologisk fagbok, er boken et naturhistorisk verk. Den tar for seg hvordan folk har levd av og på sjøfugl i hundrevis av år og brukt dem som kilde til protein, fett og fjær, klær og isolasjon, lampeolje og gjødsel. Den redegjør for sjøfuglers trekkruter og hekkeplasser, hvor de vandrer og hvor de spiser. Den forteller hvordan sjøfugler navigerer og leser vind, vær og jetstrømmer, og hvordan de er en del av et naturlandskap, men er truet av menneskelig aktivitet og forurensing. Boken viser også hvordan sjøfugler har preget poesi og tenkning verden rundt, og inspirert til poesi og prosa, sanger og sagn. Med en mengde sitater og referanser skildrer den hvordan sjøfuglene har nedfelt seg i filosofi, teologi, mytologi og folketro, fra Kina og Europa til indianere på Newfoundland og evenker i Sibir.

Morten Helgesen Norges fjelltopper over 2000 meter : Bind I. Pris 437,-Spar 62,-Innbundet.

Vi er på Shiant-øyane i dei ytre Hebridene. Forfatter: Nicolson, Adam; Tittel: Sjøfuglens skrik: liv og lidenskap blant lundefugler, havsuler og andre sjøfarere; Medansvarlig: Gjerpe, Kristin; Mehren, Hege Forfatter: Nicolson, Adam; Tittel: Sjøfuglens skrik: liv og lidenskap blant lundefugler, havsuler og andre sjøfarere; Medansvarlig: Gjerpe, Kristin; Mehren, Hege Det finnes ingen anmeldelser for denne boken. Klikk her for bli den første til å gi din mening for bli den første til å gi din mening Adam Nicolson: Sjøfuglens skrik.

RELATERTE BØKER