Ørkenen Sur

Ørkenen Sur - Thor Gotaas, Roger Kvarsvik | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Thor Gotaas, Roger Kvarsvik
DIMENSJON
6,7 MB
FILNAVN
Ørkenen Sur.pdf
ISBN
1444276462446

BESKRIVELSE

Den økonomiske depresjonen fra høsten 1929 rammet også flere tusen norske sjømenn i USA. Mange fikk verken hyre eller arbeid. Utveien ble for noen å slå seg ned på en søppelfylling i Brooklyn og bygge sine egne hus av ting de fant. Snart utgjorde «Ørkenen Sur» en hel koloni; et lite samfunn med egen borgermester, frisør, håndverkere, en pastor og et forsamlingshus. Boken får fram en ukjent side ved norsk emigrant- og sjømannshistorie og er illustrert med unike fotografier.

«Det har jeg dessverre ikke!» sa jeg. Da depresjonen ramma USA i 1929 slo flere tusen nordmenn seg ned på ei søppelfylling i Brooklyn. Mellom tønner, rør og bilvrak skapte de et eget samfunn som ble hetende «Ørkenen Sur». Ørkenen Sur - den norske uteliggerkolonien i Brooklyn (BOK) Thor Gotaas, Roger Kvarsvik.

Dette er historien om den norske uteliggerkolonien i Brooklyn. - Under arbeidet med en masteroppgave om norsk utvandring til USA dukket navnet "Ørkenen Sur" opp med ujevne mellomrom. Tirsdag 18.

RELATERTE BØKER