Medisinens historie

Medisinens historie - Nils Uddenberg | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Nils Uddenberg
DIMENSJON
10,30 MB
FILNAVN
Medisinens historie.pdf
ISBN
1597322405982

BESKRIVELSE

Sykdom og lidelse har alltid vært en del av den menneskelige tilværelsen, og vi har med vekslende hell alltid forsøkt å gjøre noe med det. Dette er beretningen om den vestlige legekunstens utvikling, fra sin spede begynnelse i de eldste tider til det 20. århundrets avanserte medisinske disipliner, fra overtro og gode råd til vitenskap og forskning. Dette er en bok om de fantastiske fremskrittene vi har gjort, men også om de mange feilskjærene på veien. Medisinhistoriens store navn, som Hippokrates, Galenos, Harvey, Koch, Pasteur, Ehrlich, Virchow og Fleming, ledsages av mindre begavede skikkelser, med sine underlige teorier og merkelige behandlingsmetoder. Med sin bakgrunn som lege og professor i psykiatri og empirisk livsfilosofi har Nils Uddenberg de beste forutsetninger for å løfte frem denne fascinerende og mangefasetterte historien. Den prisbelønnede forfatteren gir levende og fargerike skildringer fra den lange kampen på den medisinske fronten, hans fremragende formidlingsevne gjør stoffet lett tilgjengelig også for lesere uten medisinske forkunnskaper.

Sykdom og lidelse har alltid vært en del av den menneskelige tilværels... History of Medicine startet enkle og primitive: primitive voodoo lære var en blanding av trolldom og magi med visdom av folket.Alle prestasjoner av de gamle healere ble vurdert av nåde allmektige guder eller skylden på "stor- maktene" healere selv.Imidlertid har den moderne medisinens historie tatt over mye av narkotika og teknikker som ble oppdaget av forskere i oldtidens Egypt, Roma og ... Nord-Europa later til å ha unngått pesten helt i denne fasen av historien. Fra senere pestepidemier vet vi at sykdommens dødelighet kunne være ekstremt høy.

Humoralpatologien bød på et perspektiv på sykdom som så all sykdom som resultat av en manglende balanse mellom de fire kroppsvæskene blod, svart galle, gul galle og slim.Disse væskene ble forstått som det kroppslige uttrykk for ... Kjøp 'Medisinens historie, lidelse og helbredelse' av Nils Uddenberg fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet | 9788282654357 Medisinens historie lidelse og helbredelse Nils Uddenberg.

RELATERTE BØKER