Falske nyheter : løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten

Falske nyheter : løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten - Bente Kalsnes | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Bente Kalsnes
DIMENSJON
3,89 MB
FILNAVN
Falske nyheter : løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten.pdf
ISBN
9608851500304

BESKRIVELSE

Falske nyheter. Post-sannhet. Alternative fakta. De siste årene har gitt oss nyord på rekke og rad. Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier.Boken viser hvordan falske nyheter og desinformasjon, effektivt spredd via sosiale medier-plattformer som Facebook og Twitter, er en alvorlig trussel mot demokratiet. Dette informasjonskaoset gjør det vanskeligere å skille ekte nyheter fra falske, sant fra løgn og informasjon fra propaganda.Boken tar for seg tre hovedspørsmål:•Hva er desinformasjon og falske nyheter?•Hvorfor skapes og deles desinformasjon og falske nyheter?•Hvordan bekjempe desinformasjon og falske nyheter?Falske nyheter handler om fortiden og fremtiden – hva historien kan lære oss om propaganda, og hvordan «deep fake» gjør det vanskelig for oss å oppdage manipulerte videoer. Og ikke minst handler den om hva som kan gjøres for å begrense produksjonen og spredningen av falsk informasjon.

Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier. Ei god oversikt over korleis falske nyheter om koronaviruset sprer seg på sosiale medium.

Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten. 161 sider.

RELATERTE BØKER