Filefjell

Filefjell - Anders Lundberg | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Anders Lundberg
DIMENSJON
3,59 MB
FILNAVN
Filefjell.pdf
ISBN
8913253907082

BESKRIVELSE

Til alle tider har Filefjell vore eit sentralt bindeledd mellom aust og vest - for folk, fuglar, dyr og planter. Tidlege kartleggarar meinte naturtilhøva på Filefjell kunne forklare viktige forskjellar i kulturen mellom aust og vest, og vasskiljet på «Fillefjeldene» blei brukt til å dele det sørlege Noreg i to. Filefjell blei sjølve symbolet på skiljet mellom aust og vest. Boka viser korleis kartlegginga av Filefjell inngjekk som ein del av nasjonsbygginga på 1800-talet. Den viser også korleis kunstnarar som J.C. Dahl og andre brukte Filefjell som ikon for den nye nasjonen, og korleis dette også var ein del av visjonen for dei første naturforskarane og fotografane som besøkte Filefjell. Naturen på Filefjell inneheld både austlege og vestlege biogeografiske element, men er i stor grad også påverka av folks bruk av areal, skog og andre ressursar i dette sentrale fjellområdet. Boka kastar lys over korleis klimaendring påverkar planter og fjellskog i dag, og korleis dei endringane som går føre seg, også kan sporast tilbake til stølsdrift og menneskeleg aktivitet. Den fortel også om turar og turmål, både når dagane og nettene blir lange. Bli med inn...

[email protected] Bruk av cookies ... Filefjell oppfattes i alminnelighet som det fjellpartiet som danner vannskillet mellom Valdres i øst og Sogn (Lærdal) i vest, på grensen mellom Vang kommune, Oppland og Lærdal kommune, Sogn og Fjordane.

I 2015-2016 var trafikken omkring 1 000 i døgnet, hvorav 24 % tunge kjøretøy. Filefjell Lavvo komplett fra Stridig - kvalitetslavvo for 6-8 personer - inkludert innertelt Modell Filefjell er en videreutvikling av modell Bygdin Extreme, som er solgt i et antall på over 5000 eksemplarer her på Netthandelen. Tilbakemeldingene fra våre kunder er meget positive.

RELATERTE BØKER