"Hele livet en vandrer i naturen"

Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Henning Howlid Wærp
DIMENSJON
5,59 MB
FILNAVN
"Hele livet en vandrer i naturen".pdf
ISBN
5203920677365

BESKRIVELSE

Hamsuns romaner lest i nytt tidsaktuelt perspektiv.Henning Howlid Wærps har skrevet den første boka som bruker økokritikken som innfallsvinkel til Knut Hamsuns forfatterskap, fra debuten med Sult (1890) til På gjengrodde stier (1949). I dagens økologiske krise er det verdt å reflektere over oppfatningen om at fremskritt er synonymt med teknologisk utvikling, økt konsum og materiell vekst. Kanskje må vi lete etter alternativer til dette og stille spørsmål ved hva det gode i livet er? Hvordan bør vårt forhold til natur og omgivelser være? Hamsun reflekterer over slike spørsmål i sine romaner. Tittelen er hentet fra et svar Knut Hamsun ga til Illustrert biografisk leksikon i 1916 på spørsmålet: «Hvilke personer, institusjoner, begivenheter har hatt størst innflytelse på Deres utvikling og liv?» Hamsun svarer, etter å ha nevnt Bjørnson, Dostojevskij og andre russiske forfattere: «Hele livet en vandrer i naturen». Henning Howlid Wærp er professor i nordisk litteraturvitenskap ved UiT - Norges arktiske universitet. Han har arbeidet to år ved universitetet i Groningen, Nederland, vært gjesteforsker ved Universitetet i Berkeley, California (2008-2009) og ved Columbia universitetet i New York (2013-2014). Wærp er lyrikkanmelder i Aftenposten. Han har skrevet og redigert flere bøker om norsk litteratur - i 2017 ga han ut Arktisk litteratur. Fra Fridtjof Nansen til Anne B. Ragde. Han har også skrevet skjønnlitteratur, to romaner og tre diktsamlinger, den siste, TIL ISKANTEN (dager og netter) kom i 2018.

Han ble dr.art. ved Universitetet i Oslo i 1996 på en avhandling om naturlyrikk hos Andreas Munch, Vilhelm Krag og Hans Børli.Han har seinere blant annet forska på Knut Hamsun og Cora Sandel, økokritikk og polarlitteratur, og har redigert en antologi over prosadikt på norsk. I 2018 ga han ut boka "Hele livet en vandrer i naturen - Økokritiske lesninger i Knut Hamsuns forfatterskap".

Forelesning for to videregående skole, påbygning, norsk 2019-11-19 - 2019-11-19 2019. Wærp, Henning Howlid.

RELATERTE BØKER