Germania

Germania - Cornelius Jakhelln | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Cornelius Jakhelln
DIMENSJON
11,83 MB
FILNAVN
Germania.pdf
ISBN
7572291936628

BESKRIVELSE

Germania er en bloggroman skrevet for hånd underveis i Berlin i perioden 2012-2014. Skildringer av det fredelige hverdagslivet i den europeiske kulturhovedstaden kontrasteres med skandinavens medbragte fordommer mot Berlin og Tyskland. Fortelleren er ikke en engelsktalende hipster som bor i Berlin bare fordi det er kult og billig Sturmgeist dyrker det germanske inntil det parodiske. Hverdagsskildringene formidles på et eget gringo-germansk språk, hvor Hamsun møter Handke. Germania er hverken en guide til Berlin eller en nok en kulturhipsters roman om byen derimot er den en jublende, inderlig-ironisk hyllest til det gamle Prøyssens hovedstad og Marlene Dietrichs hjemby, og et dokument om skandinavenes pågående okkupasjon av byen Hitler og Speer ville kalle «Germania».

Hentet fra https://snl.no/Germania Welthauptstadt Germania (Verdshovudstad Germania) var Adolf Hitler sin visjon for ei total ombygging av Berlin til hovudstad i det nasjonalsosialistiske verdsriket. Albert Speer, «første-arkitekt» Det tredje riket, stod for det meste av utforminga av byen..

Speer believed that Nazi victory was imminent and remarked that Allied air strikes on Berlin had helped to level the old city to pave way for Germania. They hadn't.

RELATERTE BØKER