Helsefagarbeidaren

Helsefagarbeidaren - Kari Arntzen, Torun Augland, Marie Bakås, Anne Grethe Solhaug | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kari Arntzen, Torun Augland, Marie Bakås, Anne Grethe Solhaug
DIMENSJON
11,1 MB
FILNAVN
Helsefagarbeidaren.pdf
ISBN
1892342354459

BESKRIVELSE

Helsefremmande arbeid i kvardagen inngår i serien "Helsefagarbeideren". I denne boka finner du kompetansemål fra programfagene Helsefremmende arbeid og Yrkesutøvelse. Hovedtema i denne boken er brukerens trivsel og hverdag. Læreverket forsøker å svare på en rekke spørsmål om helse ut fra ulike problemstillinger og brukergrupper. Det handler om livsstil, fysiske og sosiale aktiviteter, og det handler om yrkesliv, rehabilitering og arbeidsmiljø. Hvordan kan eldre og funksjonshemmede bli mer selvhjulpne og hvorfor er dette så viktig? Hvordan kan vi forebygge ulykker som spesielt eldre er utsatt for, med enkle tiltak og hjelpemidler? Boken yrkesretter fremstillingen gjennom å sette fokus på grunnleggende kunnskap som er særlig aktuell for helsefagarbeidere.Boka inneholder kapitler om helse, livsstil, levekår, forebyggende og helsefremmende arbeid, habilitering og rehabilitering, aktiviteter i hverdagen, hjelpemidler og tilgjengelighet, arbeidsmiljø, HMS og internkontroll, forebygging av ulykker og førstehjelp for helsefagarbeideren. Kapitlene starter med det teoretiske stoffet for Vg2. Deretter kommer Vg3-stoffet, som er en praktisk videreføring av Vg3-stoffet.De andre bøkene i serien heter "Sykdommer, pleie og behandling", bd. 1 og 2, "Kommunikasjon og samhandling" og "Lovgivning og faglig forsvarlighet".

I forsøksordningen som starter i mai, holder det med bestått VG 1 og VG 2 og fagbrev som helsefagarbeider. Gjeldende læreplan Læreplan i helsearbeiderfaget Vg3 / opplæring i bedrift (HEA3-02) Gjelder fra: 01.08.2017 Gjeldende UTGÅTTE Utgåtte / erstattede læreplaner . Læreplan i helsearbeiderfaget Vg3 / opplæring i bedrift (HEA3-01) Gjelder fra: 01.08.2007 Gjelder til: 31.07.2017 Kan helsefagarbeidere legge medikamenter i dosett (etter medikamentene er ordinert av lege) hvis de har opplæring til dette? - og hvilke krav settes til slik opplæring? Helsedirektoratets kommentar: ... Fra og med skoleåret 2020-2021 innføres nye utdanningsprogram, programområder og læreplaner i videregående opplæring.

Dette er 6400 flere enn i fjor. Virksomhetene trenger i størst grad flere tømrere og snekkere, elektrikere og rørleggere. Det er viktig med mange gode helsefagarbeidere i tiden framover, og det er viktig at også unge menn oppfordres til å søke dette yrket.

RELATERTE BØKER