Helge Ingstad

Helge Ingstad - Frode Skarstein | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Frode Skarstein
DIMENSJON
7,71 MB
FILNAVN
Helge Ingstad.pdf
ISBN
1201879615277

BESKRIVELSE

Helge Ingstads eventyrlige liv og ekspedisjoner sett med nye øyne. Høsten 1960 fant Helge Ingstad de første håndfaste bevis på norrøne bosetninger i Nord-Amerika. Dette funnet gjorde ham og hans kone Anne Stine verdensberømte. I 1926 forlot han sin praksis i Levanger og søkte lykken som pelsjeger i det nordlige Canada. Han debuterte sensasjonelt med Pelsjegerliv i 1931. Livet som pelsjeger ble etterfulgt av en lang rekke ekspedisjoner. Etter alle ekspedisjonene kom bestselgende bøker - bøker som har inspirert generasjoner. Gjennom et grundig kildearbeid i en lang rekke arkiv og møter med mennesker i Norge og i utlandet, kaster denne biografien nytt lys over denne unike personligheten i norsk historie.

Fra Hardangervidda til Store Slavesj ø. Ikke ... I lukkede grupper på sosiale medier harseleres det over kvinners evne til å navigere en fregatt, i kjølvannet av havariet med KNM «Helge Ingstad». Det begynte på Hardangervidda De var omkring 17 år gamle da Helge Ingstad og bestevennen Odd Martens fant ut at de skulle sette seg på toget i Bergen og tilbringe hele sommeren på Hardangervidda.

Ingstad har også en integrert fellelås. Tankskipet forsøkte å varsle Helge Ingstad med lyd, lys og slo full bakk. Likevel kan ulykken koste tankrederiets forsikringsselskap dyrt. Tirsdag morgen var «Helge Ingstad» over vann og klar av bunn, men værforhold gjør at fregatten flyttes til Hanøytangen.

RELATERTE BØKER