Kjøtt og kjøttprodukter

Kjøtt og kjøttprodukter - Ellen Hemmer | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ellen Hemmer
DIMENSJON
9,84 MB
FILNAVN
Kjøtt og kjøttprodukter.pdf
ISBN
7516176896721

BESKRIVELSE

Boka gir en innføring i bruk av kjøtt direkte og som råvare for industriell produksjon. Hygienisk kvalitet, kvalitetsegenskaper som mørhet, farge og aroma og egenskaper som påvirker hvor godt kjøttet egner seg som produksjonsråstoff, blir behandlet. Framgangsmåten for produksjon av farsevarer og spekepølser er grundig gjennomgått. Alle prosesser som behandles i boka settes i sammenheng med norsk regelverk. Et kapittel om reseptberegning gir gjennom oppgaver og eksempler innsikt i om en gitt resept gir et lovlig produkt. Merkeregler blir også behandlet. Boka er primært beregnet på bruk i videregående skole, Vg2 Matfag, men boka inneholder et godt utvalg av fordypningsstoff, og alle som er interessert i kjøtt kan lese boka med utbytte.

Les også: Blodprøve varsler kreft Mange mulige årsaker Når vi spiser kjøtt og bearbeidede kjøttprodukter dannes kjemiske forbindelser som kalles nitrosaminer i magesekken og tarmen. Forskere tror at disse forbindelsene kan gi økt skade på arvestoffet vårt (DNA).

Virkeområde. Forskriften fastsetter folkehelse-, dyrehelse- og dyrevelferdskrav ved import og transitt av tilberedt kjøtt, kjøttprodukter og behandlede mager, blærer og tarmer av husdyr, fjørfe, haredyr, oppdrettsvilt og viltlevende vilt til humant konsum fra tredjestater. Velg hvitt kjøtt, rent kjøtt og magre kjøttprodukter med lite salt.

RELATERTE BØKER