Gartnerspire

Gartnerspire - Monica Boracco Borring | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Monica Boracco Borring
DIMENSJON
7,23 MB
FILNAVN
Gartnerspire.pdf
ISBN
6350125368182

BESKRIVELSE

Denne gangen er det gartneryrket Isa drømmer seg inn i. Det fører oss inn i en fargesprakende hage av blomster, urter, honning og grønnsaker. Historien starter om vinteren på Isas rom, som tydelig bærer preg av Isas interesse for alt som gror. I lek med katt og bamse drømmer hun seg inn i gartnerens verden der det er vår. Jorden skal snus, planter skal ut, bier skal røktes. Vårblomstene tyter opp av jorden. Så blir det sommer og blomstringen eksploderer rundt den lille gartnerspiren. Isa fyller minilastebilen med buketter til torget. Isa viser vei til alle blomsternavnene - og litt mer om noen av dem. Underveis får vi rede på alle de viktigste redskapene en gartner trenger. Fra vanningscomputer, via greip, til planteskje. Isa forteller også enkelt om kompostkretsløpet: "Alt som har vokst i jord kan bli til jord". Høsten kommer og det bugner av frukt og grønnsaker hos gartnerspiren.

Mange kjøper ferdige urter og og blomster, men det er ikke vanskelig å lykkes hvis du ønsker gjøre det selv. Isa på jobb 2 - Gartnerspire. Pekebok for viderekomne (Piratforlaget, 2010) På min måte - ni livsfortellinger (Dokumentar og historie, KOM forlag, 2010) Isa på jobb 1 - Mekkespire.

Tenk hvor mye spennende som kan skapes av betong, skifer, stein o.l, kombinert med riktig plante på riktig sted! Selv om du ikke akkurat føler deg som en gartnerspire, kan du likevel få kjempespennende uteområder som du kan trives med! Gartnerspire: - Jeg vil bli gartner fordi jeg vil jobbe med levende ting, sier Emma Gribowski fra Larvik og Seljord. Selv har hun fått lærlingplass, men flere av medelevene hennes har ikke det ennå.

RELATERTE BØKER