Aljamarkir

Aljamarkir - Odd Goksøyr | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Odd Goksøyr
DIMENSJON
6,90 MB
FILNAVN
Aljamarkir.pdf
ISBN
5625729093002

BESKRIVELSE

Om menneska og ritane.Ein mann skal skrive minneord over faren, og kjem på at dei aldri kjente kvarandre. Ein annan mann driv og dett frå kvarandre. Ei kvinne reiser til Shetland for å søke sitt opphav. Eit ekorn spring med spitord mellom Vengjekongen og Rotgnagaren. Goksøyr lar dei store perspektiva møte dei små menneska og skriv både humoristisk, nysgjerrig, leikent og poetisk. Relasjonar og kommunikasjon, ikkje minst mellom foreldre og barn, står sentralt i tekstar som går føre seg i mytisk urtid og vår eiga samtid. Det handlar om å lengte og å leite, om opphav, avstand og forsoning.

Ristningene var opprinnelig hugd inn i en loddrett fjellvegg nær fjorden mellom Innvik og Utvik i Stryn kommune, Sogn og Fjordane. Ved et veianlegg i 1898 ble fjellveggen sprengt ut.

ek aljamarkir baijir (eller baijsr) aljamarkiR er sammensatt av alja som betyr "annen, annet" og markiR som betyr "land-, skog-, grenseområde". Linje A kan da tolkes "Jeg som kommer fra er annet land" eller "Jeg den fremmende".

RELATERTE BØKER