Korsvei i jungelen

Korsvei i jungelen - Solveig Christov | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Solveig Christov
DIMENSJON
5,13 MB
FILNAVN
Korsvei i jungelen.pdf
ISBN
9179068353006

BESKRIVELSE

Gyldendals klassikerslipp høsten 2014.Korsvei i jungelen er en beretning om mennesker som aner at de er fanget i normalitetens fengsel og kampen deres for å finne veien til frihet. Da sommeren begynner, møtes et knippe mennesker mer eller mindre tilfeldig på en gård: Eva, romanens jegforteller, som lever i et langvarig venteforhold med forloveden sin, hennes tjue år eldre halvbror Edgar, som også er gårdens eier, den gavmilde kvinnen Hagar, vandreren Jørgen og den driftige Olga, som lever i pakt med jorden og det som lever og gror. Små ting binder dem sammen i sommerens løp, men innen vinteren kommer, blir de alle aktører i et drama om lengsel etter en friere og rikere livsutfoldelse enn den som bys av samfunnet rundt dem.

Senere romaner er På veiene til og fra (1951), preget av krigs- og etterkrigstid, den visjonære allegorien Torso (1952), som betegner hennes gjennombrudd, Under vintermånen (1954) fra et internasjonalt Paris-miljø, ekteskapsromanen Syv dager og ... Korsveien kjenner de fleste fra de 14 bildene som henger på sideveggene i våre katolske kirker. Men den er først og fremst en andaktsform; en mobilisering av menneskers tanker og følelser omkring den lidende Jesus Kristus og hans kors. Kjøp Mitt sted på jorden og andre noveller fra Bokklubber Solveig Christophersen, kjent under pseudonymet Solveig Christov ble født i drammen 1918 og døde i 1984.

de allegoriske romanene Torso, hennes litterære gjennombrudd, og Demningen, den populære kjærlighetsromanen Syv dager og netter og den psykologiske romanen Korsvei i jungelen. I stil og komposisjon hadde Christov lært mye av amerikanske fortellere som Hemingway og Steinbeck. KORSVEIEN.

RELATERTE BØKER