Amming

Amming En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
DIMENSJON
11,15 MB
FILNAVN
Amming.pdf
ISBN
7972331784180

BESKRIVELSE

Morsmelk er den naturlige og beste ernæringen for spebarn. Amming og morsmelk har dokumenterte helseeffekter for både mor og barn. All morsmelk er verdifull for barnet, og selv noe morsmelk ved siden av morsmelkerstatning er bra for barnets helse. Delvis amming anbefales til barnet er 12 måneder og gjerne lenger. For at kvinner skal få til en velfungerende amming, er det viktig at helsepersonell mestrer ammeveiledning. Bokas faglige innhold gir deg det kunnskapsgrunnlaget du trenger for å bli en god ammeveileder. Amming en håndbok for helsepersonell er oversatt fra den danske Amning en håndbog for sundhedspersonale(3. utgave, 2013), utgitt av Sundhetsstyrelsen i Danmark, som tilsvarer Helsedirektoratet her i Norge. Den norske oversettelsen er oppdatert og revidert av Ragnhild Alquist. Hun er helsesøster, internasjonal godkjent ammespesialist (IBCLC) og en av Norges fremste ammerådgivere. Boka er nyttig for alle typer helsefagstudenter og for helsepersonell som gir ammeveiledning. For helsesøstre, jordmødre og annet helsepersonell som skal sertifisere seg for å arbeide ved et mor-barn-vennlig sykehus eller ved en ammekyndig helsestasjon, er boka et nødvendig verktøy. Amming en håndbok for helsepersonell støtter seg til Helsedirektoratets anbefalinger fra 2016.

Et kosthold som ikke er mye forsket på i sammenheng med amming, er lavkarbo-kostholdet. Ifølge Ammehjelpen rådes det generelt til å unngå et kosthold med veldig lavt innhold av karbohydrater i ammeperioden.

Det kan derfor oppstå et dilemma i veiledningssituasjonen for helsepersonell når mor opplever ammingen som stressfylt. Mødre har etterlyst individuell veiledning (8) ... Amming og kengurumetoden 26 26 Hjem med det for tidlig fødte eller syke barnet 28 Forskjellige råd 29 Ta vare på deg selv 29 Spis godt og sunt 29 30 Alkohol og tobakk 30 30 31 Allergi 31 31 Amming og seksualitet 32 Når ammingen ikke fungerer 32 Hvor lenge skal man fortsette å amme? 34 Amming en menneskerett, og statens forpliktelser 34 36 Det kan ikke foretas noen prøving om amming er til barnets fordel, eller om det av andre årsaker er nødvendig at barnet ammes.

RELATERTE BØKER