Et julekvad

Et julekvad - Charles Dickens | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Charles Dickens
DIMENSJON
6,76 MB
FILNAVN
Et julekvad.pdf
ISBN
7025600119285

BESKRIVELSE

En vakker julefortelling for hele familien. Et julekvad er historien om den rike, gjerrige og gretne Knug som avskyr alle andre enn seg selv. En julaften får han besøk av gjenferdet til sin gamle og for lengst avdøde forretningskompanjong, Herr Barflint. Dette blir opptakten til mange dramatiske og skjellsettende hendelser som lærer Knug hva som faktisk betyr noe i livet, og hva som er julens sanne budskap. Dickens' klassiske julefortelling fra 1843 er en vakker hyllest til julen og alt den står for: kjærlighet og varm menneskelighet.

Hele sangen er først kjent i en utforming på tysk og latin, «In dulci jubilo nun singet und seid froh» og anses være skrevet eller nedtegnet av professoren Petrus Dresdensis i Praha. En julefortelling (engelsk originaltittel A Christmas Carol. In Prose.

Ikke at lesetidspunktet egentlig betyr så mye i denne sammenhengen, det viktigste er at en tar til seg innholdet i boka, moralen som Dickens så tydelig formidler gjennom reisa han sender sin skruppelløse hovedperson Ebeneser Knug (Ebenezer Scrooge i originalen) ut på. Eit juleeventyr handlar om den kalde og sjølvopptekne forretningsmannen Ebenezer Scrooge, som berre tenkjer på å tena pengar og misliker julefeiringa fordi ho forstyrrar arbeidet hans. Han avviser nevøen sine juleønskingar med eit «bah, humbug», nektar å gje pengar til eit godt føremål så lenge det finst fengsel og arbeidshus, og gjev svært uvillig den hardt pressa skrivaren sin ... Charles Dickens Et julekvad er fortellingen om den gamle, gjerrige og onde Herr Knug som ikke vil hjelpe andre enn seg selv, og som ikke nærer varme følelser for andre.

RELATERTE BØKER