Amerikas kalde krigere

Amerikas kalde krigere - Lars Sandvig | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Sandvig
DIMENSJON
9,15 MB
FILNAVN
Amerikas kalde krigere.pdf
ISBN
1274417386954

BESKRIVELSE

Frank Watkins er en helt fra andre verdenskrig. Etter krigen får han en viktig stilling i CIA. Watkins vier sitt liv til kampen mot nazismen og kommunismen, men på ett eller annet tidspunkt overskrider han en grense og ender opp med å planlegge og gjennomføre statskupp mot demokratisk valgte regjeringer. For disse landene er resultatet mange år med diktatur. Denne romanen gir et nytt og ofte overraskende bilde av den kalde krigen frem til 1970, bl.a. om militærkuppene i Iran (1953), Guatemala (1954) og Brasil (1964). Forfatteren har planer om å skrive en bok nummer to om Frank Watkins junior, som når det gjelder valg av yrke følger i sin fars fotspor. Lars Sandvig (f. 1959) er utdannet statsviter og har tidligere utgitt en dokumentarbok, «Haitis barn» (2010). I 30 år har han reist mye i Latin-Amerika, og bl.a. vært med på å bygge et barnehjem i Ecuador og arbeidet frivillig for en mikrolånorganisasjon i Den dominikanske republikk.

Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibris Amerikas kalde krigere: Politisk roman om Amerikansk imperialisme: ISBN 978-82-300-1496-7: Lars Sandvig : Frank Watkins er en helt fra andre verdenskrig. Etter krigen får han en viktig stilling i CIA. Den kalde krigen var den politiske og militære rivaliseringen som utviklet seg etter den andre verdenskrig mellom Østblokken (ledet av Sovjetunionen og bestående av sovjetvennlige regimer) og Vestblokken (dominert av USA og bestående av vesteuropeiske land og disse landenes allierte).

| Adlibris Her finner du bakgrunn og beskrivelse av pågående konflikter og kriger i verden i dag, og om stedene der FNs fredsbevarende operasjoner er aktive. DEN KALDE KRIGEN (1945 - 1989) Uttrykket Den kalde krigen blir brukt om kampen mellom østblokklandene og vesten og om motsetningene mellom superrmaktene USA og Sovjetunionen. Supermaktene sto på hver sin side i en rekke kriger og konflikter rundt i verden.

RELATERTE BØKER