Mennesker ved en grense

Mennesker ved en grense - Morten Jentoft | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Morten Jentoft
DIMENSJON
11,45 MB
FILNAVN
Mennesker ved en grense.pdf
ISBN
3821224339731

BESKRIVELSE

En sterk beretning om det spenningsfylte og dramatiske naboskapet mellom russiske og norske mennesker ved grensen i nord. Da Norge i 1905 vant sin selvstendighet, var Tsar-Russland den første stormakt som anerkjente den nye staten. Men forholdet mellom de to land skulle snart bli både spenningsfylt og dramatisk: I 1914 kom verdenskrigen, i 1917 den store russiske revolusjon og kommunismens seier, i 1940 kom annen verdenskrig . og seinere den kalde krigen. I denne boka forteller NRK-journalist og forfatter Morten Jentoft historien om folk og skjebner ved grensen i nord . mennesker som skulle bli virvlet inn i et storpolitisk drama uten sidestykke. Hans fortelling bygger på nye og oppsiktsvekkende kilder . fra Overvåkningspolitiet og fra tidligere KGB-arkiver. Han har møtt mennesker som for første gang forteller om sitt liv . i en gripende og spennende beretning.

I unge år var han journalist i Vestfold Arbeiderblad og under den andre verdenskrig milorgsjef for Ramnes og deler av Våle.. Han fikk trykt sin første novelle i Arbeidermagasinet 1935 og forfatterdebuterte med barneboka Tore Kramkar (1939). Pris: 172,-.

Den normale kroppstemperaturen er vanligvis cirka 37 °C. Temperaturen varierer noen tideler av en grad opp og ned i løpet av et døgn.

RELATERTE BØKER