Berre ein hund ; Han Per

Berre ein hund ; Han Per - Per Sivle, Jens Brekke | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Per Sivle, Jens Brekke
DIMENSJON
12,60 MB
FILNAVN
Berre ein hund ; Han Per.pdf
ISBN
6578321684708

BESKRIVELSE

"Berre ein hund" er ein av Per Sivle sine beste og mest kjende tekstar. Historia vart først trykt i "Sogor", 1887, og er ei gripande forteljing om venskapen mellom guten Per og hunden Hall. - "Berre ein hund" er ei av dei mest omtykte barneforteljingane i norsk bokheim, skriv Bjarte Birkeland i biografien sin om Sivle. Forteljinga kjem her i ny utgåve for born, litt innkorta og omskriven av Jens Brekke. Brekke har også skrive barneforteljinga "Han Per", som følgjer Sivle frå barndommen i Aurland og på Vossestrand og fram til vaksen alder. Illustrasjonane av Anette Eriksson Linander er nylaga til denne boka.

Vi bor på en gård i Halden, langt inne på… Dei har ikkje berre moro av hundane sine, som den rike fyrsten av narren, men snakkar med dei, steller dei, lækjer dei i sjukdom … Hunden er ein ven, og nokså ofte den einaste. Einsame menneske har trøyst i hunden.

Han tok sitt eige liv 6. september 1904 på Kristiania Bad i Torggata.

RELATERTE BØKER