Leieboeren

Leieboeren - Roland Topor | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roland Topor
DIMENSJON
7,31 MB
FILNAVN
Leieboeren.pdf
ISBN
5152504485339

BESKRIVELSE

Lettet over ikke å bli husløs flytter den anonyme funksjonæren Trelkovsky inn i sin nye leilighet i rue Pyrénées i Paris. Den tidligere leieboeren er nylig død etter å ha kastet seg ut av vinduet. Både de uskrevne og skrevne husreglene er strenge i leiegården, og gradvis vikles Trelkovsky inn i en marerittaktig tilværelse der redselen for å vekke naboenes forargelse blir den viktigste drivkraften i livet. Angsten gjør ham venneløs og isolert og hans latente tvil på egenverd antar etter hvert gigantiske dimensjoner. Ute av stand til å knytte seg til andre, isolerer han seg stadig mer og mistenker alle for å ville ham ondt. Det ender med forferdelse. Leieboeren er oversatt til en rekke språk og danner ogsåutgangspunkt for Roman Polanskis film The Tenant. Roland Topor (1938-1997) var fransk illustratør, maler, forfatter og filmskaper av polsk-jødisk opprinnelse. Hans mest kjente verk er Le Locataire chimérique (Leie.boeren), som her for første gang foreligger i norsk oversettelse.

Les mer Definisjon av leieboer i Online Dictionary. Betydningen av leieboer.

Huset passer bra til single mennesker eller unge par, og kan faktisk romme 3 mennesker (2 sover i hver sin seng, 1 sover på sovesofa). Leier ut kjeller til ei pen dame fra Thailand, hun er skikkelig pen og har en nydelig kropp. Her om dagen skulle jeg hive bosset, da jeg åpnet bosspannet lå det en skoeske på toppen av alle posene.

RELATERTE BØKER