Det var en gang en jente som la an på svogeren sin, og så hengte han seg

Det var en gang en jente som la an på svogeren sin, og så hengte han seg - Ljudmila Petrusjevskaja | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ljudmila Petrusjevskaja
DIMENSJON
8,77 MB
FILNAVN
Det var en gang en jente som la an på svogeren sin, og så hengte han seg.pdf
ISBN
8456752310091

BESKRIVELSE

«Det var en gang to søstre, den ene var gift og den andre bare femten år, og storesøsterens ektemann turet fram sånn at femtenåringen ble gravid, og mannen hengte seg, men den femten år gamle søsteren beholdt barnet og fikk en jente, en selvmorders datter, moren hatet henne.» De 17 kjærlighetshistoriene som er samlet i denne boken er hentet fra hverdagslivet i Sovjetunionens siste dager og tiden som fulgte like etter kommunismens fall. Med mørk humor og et sterkt blikk for mellommenneskelige relasjoner, tegner Petrusjevskaja et komplekst bilde av en tid og et samfunn som på utsiden kan synes goldt og umenneskelig, men som på nært hold viser seg å romme uante muligheter for begjær og kjærlighet. De ofte absurde møtene mellom mennesker i klaustrofobiske leiligheter eller folketette gater, på kontorer eller i biblioteker, feriesteder eller klasserom, er skildret med en god dose bitter ironi, men likevel ikke uten ømhet og varme. Selv om fortellingene kan synes å være blottet for romantikk, er det likevel kjærligheten - og det er spesielt den moderlige kjærligheten, med alle dens forgreninger - som her står i sentrum.

Da leser vi bolk 1. Man kan kanskje se på det som en slags omvendt science fiction, bare at vi ser tilbake i tid, og på en måte befinner vi oss i et annet univers.
Wolfgang fra Godesberg som startet sin barndom i barne-korstogene og ble en omreisende gjøgler har nå slått seg ned i byen Jiayuguan der han skjuler seg for sine fiender hos den vakre Tiao Ch'an som livnærer seg på prostitusjon. Det var en gang en jente som la an på svogeren sin, og så hengte han seg. Kjærlighetshistorier, Solum, 2016, oversatt av Hege Susanne Bergan; Det var en gang en kvinne som forsøkte å drepe naboens barn.

Vi fikk servert kremet blomkålsuppe med kalkunbacon, en Grete Roede-suppe som nok en gang motbeviste stempelet om at man legger lista lavt hjemme hos Gunhild. Boka er sponsa av Solum forlag Denne tittelen, altså. (Verdens lengste?) Snakk om å dra til seg merksemd! Korleis kan du gløyme ei bok med ein slik tittel?? (Rett svar: du kan ikkje.) Innhaldet i boka lar seg heller ikkje gløyme like lett.

RELATERTE BØKER