På en gård i vikingtiden

På en gård i vikingtiden - Unn Pedersen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Unn Pedersen
DIMENSJON
11,21 MB
FILNAVN
På en gård i vikingtiden.pdf
ISBN
6218072199592

BESKRIVELSE

Bli med på en reise i tid, tilbake til vikingtiden!Visste du at nesten alle bodde på gårder og at barn og ungdom ikke gikk på skole? Eller at mange var slaver fra de ble født, mens rike barn ble sendt bort for å være fosterbarn?Vi slår vi følge med byjenta Tora når hun drar på gårdsbesøk til fetteren Ravn. I tolv små fortellinger får du bli med Tora og Ravn på gravplassen, i tømmerskogen, når de forbereder jól, ofrer til gudene og deltar i det daglige arbeidet på gården. Fortellingene er basert på det arkeologer og forskere har funnet ut når de har gransket graver, smykker, sagaer, blomsterstøv, husrester, tenner og skjeletter.Trond Bredesens illustrasjoner gir liv til fortellingene og setter fantasien i sving. Faktasidene har bilder av funn og arkeologiske utgravninger.Unn Pedersen (f. 1973), som har skrevet denne boka, er arkeolog og forsker på vikingtiden. Hun arbeider ved Universitetet i Oslo og har vært med på flere utgravinger, blant annet på Kaupang.I samme serie:På besøk i vikingbyen KaupangVikingdronningens grav

på Brattli, Eirik Raudes gård på Grønland, er det funnet knokler etter en langbenet stor hund, mens på andre gårder i distriktet er det funnet knokler etter en mindre hundetype. ( Helge Ingstad, Landet under Leidarstjernen, 1959,1995). Bli med på en reise i tid, tilbake til vikingtiden!Visste du at nesten alle bodde på gårder og at barn og ungdom ikke gikk på skole? Eller at mange var slaver fra de ble født, mens rike barn ble sendt bort for å være fosterbarn?Vi slår vi følge med byjenta Tora når hun drar på gårdsbesøk til fetteren Ravn.

Format Innbundet Emne Barne- og ungdomsbøker Utgitt 2013 Tilstand Utgått bibliotekbok, pen. Hvit rygg Brukt eller ny Brukt Forlag Gyldendal Pris 75,-Vi oppdaterer disse sidene minst en gang i måneden.

RELATERTE BØKER