Ja, vi elsker

Ja, vi elsker - Svein Lorentzen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Svein Lorentzen
DIMENSJON
12,30 MB
FILNAVN
Ja, vi elsker.pdf
ISBN
3157105315248

BESKRIVELSE

Boka gir en oversikt og analyse av hvordan skolens lærebøker har vært med på å forme vårt nasjonale selvbilde, fra Eidsvollsgrunnloven og fram til i dag. Grunnlaget for framstillingen er mer en 100 lærebøker i historie og samfunnskunnskap, samt viktige lesebøker. Gjennom lærebøkene følger vi skolens nasjonale oppdragelse fra en forsiktig start i tiårene etter 1814, via kraftpatriotiske perioder, fram til en åpnere og mer selvkritisk nasjonal bevissthet. Boka henvender seg delvis til studenter innenfor ulike samfunnsfag, men også til en bred offentlighet. Har litteraturliste, navne- og stikkordregister.

Sangen omtales som Norges nasjonalsang, men har faktisk aldri offisielt blitt vedtatt som nasjonalsang. Ja, vi elsker. Oppgaver og aktiviteter.

Nordmenn bør feire nasjonaldagen ved å synge «Ja, vi elsker» i allsang klokken 13 på 17. mai, foreslår kulturminister Abid Raja (V). Bjørnstjerne Bjørnson begynte på diktet «Ja, vi elsker» i 1859.

RELATERTE BØKER