Samlede fiksjoner

Samlede fiksjoner - Jorge Luis Borges | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jorge Luis Borges
DIMENSJON
3,31 MB
FILNAVN
Samlede fiksjoner.pdf
ISBN
6597205334534

BESKRIVELSE

Jorge Luis Borges, den blinde bibliotekaren i Buenos Aires, er sannsynligvis den mest innflytelsesrike forfatteren i verden etter andre verdenskrig. Med sin nyskapende litterære stil banet Borges veien for en vidgjeten generasjon av latinamerikanske forfattere, og han har påvirket både forfattere og filosofer over hele den vestlige verden. I "Samlede fiksjoner" er alle hans fortellinger samlet og oversatt til norsk. Borges¿ verden er en labyrint full av ironiske kommentarer, drømmer, oppdiktede fenomener, kinesiske myter, arabiske legender, inspirert av islandske sagaer og fortalt i en stil som er tørr og nesten matematisk. Han tar oss med til innbilningens museum der alt er mulig og hvor man leter etter løsningen på all verdens gåter og mysterier. På fascinerende vis stiller Borges en rekke filosofiske og eksistensielle spørsmål han avdekker språkets og fortellingens begrensninger og utfordrer vår virkelighetsforståelse.

Borges regnes blant 1900-tallets mest betydningsfulle forfattere, og i 1979 ble han tildelt den spanskspråklige litteraturens høyeste æresbevisning, Premio Miguel de Cervantes. I Norge er han mest kjent for sine komplekse og kjølig humoristiske noveller. Selnes, Gisle.

Vi kaller disse tallinjene for akser. Punktet der aksene krysser hverandre kalles for origo.Begge aksene har verdien null i origo. Bestselgere.

RELATERTE BØKER