Barne- og ungdomslitteratur

Barne- og ungdomslitteratur - Kristin Ørjasæter | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Kristin Ørjasæter
DIMENSJON
3,26 MB
FILNAVN
Barne- og ungdomslitteratur.pdf
ISBN
4556514530592

BESKRIVELSE

Dagens barne- og ungdomslitteratur bruker ei mengd ulike verkemiddel, det påverkar utforminga av innhaldet og lesarrolla. Perspektivet i denne boka er påverka av leik-teori, performativ estetikk og multimodal medieteori, og studentane får ei oppdatert forståing av kva barne- og ungdomslitteratur er og korleis han fungerer. Ørjasæter syner korleis lesaren blir inkludert i forteljinga, enten mediet er bildebok, teikneserie, tekstbok, lydbok eller app. Vidare ser forfattaren på samanhengen mellom den litteraturen vaksne skriv for barn og unge, og den litteraturen barn og unge skaper sjølv, som fan-fiction. Boka er skriven for studentar på barnehagelærarutdanninga, grunnskulelærarutdanningane og bibliotekarutdanninga.

Kurset gir en innføring i norsk, i noen grad også nordisk, barne- og ungdomslitterær tradisjon, med vekt på episke tekster. Det gir videre en introduksjon til barne- og ungdomslitteraturens egenart som litteratur og studiefelt knyttet til barnebokas historie, sjangertradisjoner og lesemåter. NBUtipset.no er ein plattform for ny norsk barne- og ungdomslitteratur.

februar. Barne- og ungdomslitteratur har i mange år påvirket, opphisset, engasjert og ikke minst gledet svært mange små og store. Bøkene har utviklet seg i takt med samfunnet og mange har også brutt med normene og holdningene som var på den tiden de ble utgitt. Barne- og ungdomslitteraturen kan være alt i fra folkeeventyr til bøkene om den lille trollmannen Harry Potter.

RELATERTE BØKER