Halvbroren

Halvbroren - Lars Saabye Christensen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Lars Saabye Christensen
DIMENSJON
12,82 MB
FILNAVN
Halvbroren.pdf
ISBN
5729800746860

BESKRIVELSE

Tre generasjoner kvinner lever sammen i en leilighet i Kirkeveien i Oslo: En dansk stumfilmskuespillerinne, Den Gamle, hennes datter Boletta, som jobber ved Telegrafen, og unge Vera. Den 8. mai 1945 blir Vera voldtatt på tørkeloftet i gården, og ni måneder senere fødes romanens ene hovedperson, Fred, i en drosje. Fem år senere ser halvbroren Barnum dagens lys. Vi følger brødrenes vidt forskjellige oppvekst på 60- og 70-tallet i Oslo. Kortvokste Barnum, sønn av en klovn og kremmer, er kunstneren som går på mange pinefulle nederlag, og iblant reddes av den mer hardtslående broren. Men Fred lever i taushet og skygge, og bærer på hemmeligheter. Hans spørsmål forfølger broren: «Skal jeg drepe faren din for deg, Barnum?»Her portretteres en fargerik familie gjennom fire generasjoner mot et levende historisk bakteppe, her er bokseren og kunstneren, sirkus og danseskole, Majorstua og Røst skildret med like stor innlevelse. Å få en roman som i stor grad handler om savn og fravær til å bli så underholdende, er mesterlig gjort.For Halvbroren fikk Lars Saabye Christensen Brageprisen og Nordisk råds litteraturpris.

The life of a family spanning five generations in the 20th century Europe split in half by WW2, centering around the half brothers Barnum and Fred growing up together in Oslo; Barnum with his father, Fred searching for his. TV-serien Halvbroren bygger på en roman av Lars Saabye Christensen. Nicolai Cleve Broch spiller hovedpersonen Barnum.

Lars Saabye Christensen - Halvbroren, Beatles og Gutten som ville være en av gutta. Tre personer skapt av Lars Saabye Christensen: Otto, Kim og Barnum.

RELATERTE BØKER