Hva er retorikk

Hva er retorikk - Jens E. Kjeldsen | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Jens E. Kjeldsen
DIMENSJON
12,39 MB
FILNAVN
Hva er retorikk.pdf
ISBN
2885563783795

BESKRIVELSE

Retorikk er noe vi alle utfører. Det er verken manipulasjon eller blomstrende språkbruk, det er heller ikke overføring av mening, selv om alt dette kan være retorisk. Retorikk er å handle med språk og kommunikasjon. Det er å få dine medmennesker til å føle, tenke og handle på bestemte måter. Det går ikke en dag uten at du forsøker å påvirke andre eller andre forsøker å påvirke deg, derfor går det ikke en dag uten retorikk. I denne boken forklarer Norges eneste professor i retorikk hva retorikk er, og hvorfor retorisk innsikt og evne ikke bare er et vesenstrekk ved mennesket, men også en forutsetning for det gode samfunnet. «Nøkternt og leseverdig om retorikk. Her er akademisk kunnskap om retorikk presentert på en tydelig og klar måte.» Øystein Pedersen Dahlen i Fagbladet Kommunikasjon 6/2014 «Jens E. Kjeldsens «hva er RETORIKK» er et eksempel på forskningsformidling når den er bedst.» Kristine Marie Berg, Københavns Universitet i Rhetorica Scandinavica 68-2014

Alt samarbeid er avhengig av at vi på et eller annet nivå er enige om noe - om ikke annet må vi være enige om at vi kan samarbeide på tross av uenighet. Et retorisk spørsmål er et spørsmål som stilles hvor svaret på forhånd er gitt, eller hvor man ikke forventer, eller hvor det foreligger, et konkret svar.. Eksempler: Er det mulig? Har du sett på maken? Er du dum? Er det her du er? Hvorfor er verden sånn mot meg? Ikke sant? Var det virkelig nødvendig? Retorikk er ikke bare medfødt; det sentrale i denne sammenhengen (Universitetsforlagets «Hva er»-serie) er at retorikken er et læresystem.

nærmest konstant. Første kapittel viser at denne praksisen er mer enn talekunst: Den er handling gjennom kommunikasjon. Retorikk er faktisk blitt så relevant at det er egen linje ved universet i Oslo hvor en kan studere retorikk som fag.

RELATERTE BØKER