Jenta

Jenta - Angelika Klüssendorf | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Angelika Klüssendorf
DIMENSJON
11,20 MB
FILNAVN
Jenta.pdf
ISBN
8507615560878

BESKRIVELSE

STERKT OG SKJØRT OM Å LEITE ETTER OG OM Å MISTE SEG SJØLVI Angelika Klüssendorfs kritikarroste oppvekstroman frå DDR møter vi ei namnlaus tenåringsjente. Ho er tøff og den raskaste i klassa i langdistanse. Jenta elskar bøker, kan fortelje historier og får dei andre til å le. Ho er forelska i ein eldre gut, akkurat som dei andre jentene. Men jenta veks opp i ein familie i oppløysing. Mora orkar ikkje å vere mor, og den alkoholiserte faren er fråverande. Broren er for liten til å gi opp håpet om at ein dag skal alt bli betre. Jenta prøver å rømme frå det som omgir henne: familien sitt tyranni, dei systemtru lærarane, den autoritære staten. I forfattaren Angelika Klüssendorfs litteratur møtest ytterpunkta, det sterke treff det svake, det støyande det stille. Jenta er skjør og samstundes brutal, historisk og aktuell. Den norske utgjevinga er støtta av Goethe institutt.Nominert til Deutscher Buchpreis 2011.«Ein av dei mest radikale og rørande oppvekstromanane i det tyske språket. Ingen tvil: Jenta til Angelika Klüssendorf er ei heltinne for vår tid.»ALEXANDER CAMMAN, Die Zeit

Hele dramaserien - dag for dag - på nett: nrksuper.no/jenter Jente eller pike er et menneskebarn av hunnkjønn, i motsetning til en gutt, som er et menneskebarn av hannkjønn.En voksen person av hunkjønn blir omtalt som kvinne eller dame. De biologiske forskjellene mellom gutter og jenter har medvirket til en kulturell og sosial forskjellsbehandling av kjønnene.

Istedenfor har jeg sett at å være både 3er-elev og C-student har gått fint i mitt tilfelle og nærmest gitt meg motivasjon til å utfordre nettopp om det kan fungere i ... Ekeli Jenta- Tot. 43- 8- 1- 8- 14 (10)27,6M - (9)26,6aK Kr.

RELATERTE BØKER