En dåre fri

En dåre fri - Beate Grimsrud | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Beate Grimsrud
DIMENSJON
4,99 MB
FILNAVN
En dåre fri.pdf
ISBN
7235276131927

BESKRIVELSE

I En dåre fri åpner Beate Grimsrud døren til en verden som er ukjent for de fleste; en tung og til tider maktesløs tilværelse, men også til en fascinerende og gripende verden.Eli bor alene i en leilighet, men deler like fullt sin tilværelse med Espen, Erik og Emil. Det er stemmer som har fulgt henne siden barndommen. Senere i livet kommer også Prins Eugen til. Periodevis er hun innlagt på psykiatrisk sykehus, og der møter hun både stor omsorg og grov uforstand i forhold til sine lidelser. Elis vilje til å leve og skape er stor, men stemmene bråker og forstyrrer. Likevel skriver hun bøker som blir gitt ut og hun lager film. Hun vokser som forfatter, samtidig som hun stadig kjemper mot sykdommen og lever med sine psykoser. Tildelt Kritikerprisen 2010 for beste voksenbok. Tildelt Sveriges Radios Romanpris 2011. Nominert til Nordisk råds litteraturpris 2011 fra både Norge og Sverige! Nominert til Brageprisen 2010.

Jeg låser aldri døren til leiligheten. OPPGAVETITTEL: Schizofreni og kreativitet.En analyse av hvordan formen tematiserer innholdet i Grimsruds En Dåre Fri InnledningEn dåre fri (2010) er Beate Grimsruds femte roman, og for den ble hun nominert til nordisk råds litteraturpris i 2011. Romanen kan karakteriseres som en kvinnelig psykiatriroman. En dåre fri.

Senere i livet kommer også Prins Eugen til. Elis terapeut kommer hjem til henne ... I En dåre fri åpner Beate Grimsrud døren til en verden som er ukjent for de fleste; en tung og til tider maktesløs tilværelse, men også til en fascinerende og gripende verden.

RELATERTE BØKER