Miraklet ved Litza; Hitlers første nederlag på Østfronten

Miraklet ved Litza; Hitlers første nederlag på Østfronten - Alf R. Jacobsen | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Alf R. Jacobsen
DIMENSJON
7,75 MB
FILNAVN
Miraklet ved Litza; Hitlers første nederlag på Østfronten.pdf
ISBN
9257560799480

BESKRIVELSE

Forsommeren 1941 tok tyske bergjegere seg fra Nord-Norge gjennom Finland og frem til den russiske grensen. Operation Silberfuchs var i gang. Det nordligste avsnittet av østfronten skulle sikre Hitler forsyninger av nikkel fra finske gruver, og legge den strategisk viktige havnebyen Murmansk under tysk kontroll. Til tross for gjentatte advarsler om et tysk overfall hadde Stalin unnlatt å mobilisere. Samtidig som værforholdene stadig ble verre, økte russernes motstandsevne. Tre blodige forsøk på å forsere elven Litza ble slått tilbake, og resulterte i en stillingskrig ved elvens bredder. Offensiven skulle utvikle seg til et mareritt for de mangelfullt utstyrte tyske soldatene, som snart var i mindretall på Litzafronten. I et spenningsmettet og kunnskapsrikt drama basert på hittil ukjent materiale forteller Alf R. Jacobsen om opptakten og de harde kampene som skulle lede til Hitlers første nederlag på østfronten. På særegent vis skildrer han krigsledernes dilemmaer i en uoversiktlig verdenssituasjon, alltid tett flettet sammen med vitnebeskrivelser fra skuddlinjen. Illustrert.

Alf R. Jacobsen om opptakten og de harde kampene som skulle lede til Hitlers første nederlag på østfronten.

Om han ikke var velskrivende historieforteller, ... «Miraklet ved Litza» er faktisk den femte boken på fem år om krigs- og verdenshistorien i nord. Kjøp 'Miraklet ved Litza, Hitlers første nederlag på Østfronten' av Alf R.

RELATERTE BØKER