Ledelse I Barnehagen

Ledelse I Barnehagen - Manukhina Anna | Inprintwriters.org Vi er glade for å presentere boken One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium, skrevet av Mauro Bonazzi. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF, TXT, FB2 eller ethvert annet format som er mulig på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Manukhina Anna
DIMENSJON
9,88 MB
FILNAVN
Ledelse I Barnehagen.pdf
ISBN
3132667611373

BESKRIVELSE

Forfatterne beskriver faglige reflekterende ledelsesprosesser i barnehagen, og beskriver begrepet faglegging som en del av en velfungerende pedagogisk ledelse. Hvorfor pedagogisk ledelse og læringsmiljø i barnehagen? Hovedmålet med videreutdanningen er å gi den enkelte barnehagelærer innsikt, kunnskapen og redskapene som skal til for å møte utfordringene og mulighetene som er knyttet til det å drive pedagogisk ledelse i komplekse organisasjoner som barnehagen er i tråd med Rammeplanens verdigrunnlag. De store barnehagene har sin styrke i at det er gode muligheter for faglig utvikling og nytenkning, De minste barnehagene kjennetegnes av oversiktlighet og forutsigbarhet, nærhet og tillit. Begrensningene ligger i muligheter for faglig utvikling som følge av få ansatte og få pedagoger. HMS-rådgiveren i PBL Bedriftshelsetjeneste har i sin masteroppgave i personalledelse analysert arbeidsmiljøkartlegginger i 48 barnehager — og dybdeintervjuer av nær 1.000 barnehageansatte.

Begrensningene ligger i muligheter for faglig utvikling som følge av få ansatte og få pedagoger. HMS-rådgiveren i PBL Bedriftshelsetjeneste har i sin masteroppgave i personalledelse analysert arbeidsmiljøkartlegginger i 48 barnehager — og dybdeintervjuer av nær 1.000 barnehageansatte. Det hun fant var at barnehager med godt arbeidsmiljø hadde mer tydelig ledelse, mer struktur, forutsigbarhet og modige ledere som tør lede. Parallelt arbeider deltagerne med et aksjonsbasert utviklingsarbeid i egen barnehage.

RELATERTE BØKER