Pedagogisk ledelse i barnehagen

Pedagogisk ledelse i barnehagen - Tonje Skoglund, Pia Sundvall | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Tonje Skoglund, Pia Sundvall
DIMENSJON
6,25 MB
FILNAVN
Pedagogisk ledelse i barnehagen.pdf
ISBN
2954203559393

BESKRIVELSE

Alle som arbeider som pedagogiske ledere og leder det øvrige personalet, har et viktig ansvar for å styrke og utvikle det faglige innholdet i barnehagen.Forfatterne beskriver faglige reflekterende ledelsesprosesser i barnehagen, og introduserer begrepet faglegging om disse prosessene. Det å reflektere sammen styrker de ansattes faglighet. Barnehagelæreren besitter spesialkunnskaper om barnehagepedagogikken, og har derfor et særlig ansvar for å øke den faglige kunnskapen internt i barnehagen. I boka knyttes barnehagefaglig teori nært til barnehagens indre liv. Boka er skrevet for barnehagelærere og studenter i barnehagelærerutdanningen.«En reflektert og velskrevet bok om utfordringene pedagogiske ledere møter i hverdagen.» Kristin Holte Haug i Første steg nr. 3, 2018.

Jeg ble ansatt som pedagogisk leder da jeg var ferdig med min tre årlige bachelor i pedagogikk. De utfordringene jeg opplevde vekket min interesse for ledelsestradisjon i barnehagesektoren. Ledelse for en lærende barnehage.

Den pedagogiske lederen skal veilede og sørge for at barnehageloven og rammeplanen oppfylles gjennom det pedagogiske arbeidet. Barnehagen som pedagogisk verksemd. Styrar følgjer opp arbeidet med planlegging, dokumentasjon, vurdering og utvikling av barnehagens innhald og arbeidsmåter og sørger for at heile personalgruppa involveras.

RELATERTE BØKER