Vulkaner og jordskjelv

Vulkaner og jordskjelv - Ken Rubin | Inprintwriters.org lese boken om One Day Creatures. Grekerne og tilværelsens mysterium rett i nettleseren din. Last ned boken One Day Creatures. Grekerne og mysteriet om tilværelsen i PDF-, TXT-, FB2-format på smarttelefonen din. Og mye mer på inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Ken Rubin
DIMENSJON
7,75 MB
FILNAVN
Vulkaner og jordskjelv.pdf
ISBN
4643620246709

BESKRIVELSE

Boken handler om hva som foregår under jordens overflate. Her kan du blant annet lese om hva som skjer i en vulkan, hvordan en tsunami oppstår, hva som får en geysir til å sprute og hvordan en vulkanolog jobber. Har ordliste og register.

Magma som renner ut på overflaten, kalles lava. Hendelser der lava og annet materiale strømmer ut fra vulkanen kalles for utbrudd. Jordskjelv er rystelser eller bevegelser i Jorden forårsaket av at to deler av litosfæren (Jordens stive ytterste lag), plutselig forskyver seg i forhold til hverandre.

Jordplater beveger seg i forhold til hverandre, enkelte steder støter de sammen og andre steder driver de fra hverandre. Dette gir opphav til mange små og store jordskjelv.

RELATERTE BØKER