Om kvinneleg omskjering

Om kvinneleg omskjering - Aud Talle | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Aud Talle
DIMENSJON
4,92 MB
FILNAVN
Om kvinneleg omskjering.pdf
ISBN
8279332030816

BESKRIVELSE

Kvinneleg omskjering har funne stad i Afrika i fleire tusen år. Innvandringa derfrå har gjort omskjering til debattema også her til lands. I denne boka freistar forfattaren å bidra til ein nyansert og nøktern debatt om kvinneleg omskjering ved å gjere greie for temaet på ein kunnskapsrik og sakleg måte. Boka tek avstand frå den moralske panikken etter Kadra-saka. Har litteraturliste.

Praksisen er kulturelt betinget, og foregår tradisjonelt i 30 land, først og fremst i Afrika.I Somalia blir 98 % av jentene omskåret. Mannlig omskjæring (også kalt omskjærelse) er et kirurgisk inngrep som består i at man fjerner forhuden på penis hos en gutt eller mann.Behandlingen kan bli utført av medisinske eller av religiøse og kulturelle grunner. Omskjæring av religiøse-kulturelle grunner er en omstridt prosedyre i Vesten, fordi man gjør et permanent kirurgisk inngrep på barn uten samtykkekompetanse. Kvinnelig omskjæring, eller kvinnelig kjønnslemlestelse (KLL) har vært et ritual og tradisjon i flere land i verden i mer enn 2000 år.

Det finnes mange du kan snakke med for å få råd, veiledning eller helsehjelp. Helsesykepleier, jordmor og gynekolog har ofte stor kunnskap om underlivet og om kjønnslemlstelse, og de har taushetsplikt.Du kan også søke råd hos fastlege, blant annet om henvisning.Alle landets helseregioner har også en egen klinikk med spesiell kompetanse om kjønnslemlestelse Tvert om viser forskning at det forebygger kjønnssykdommer, AIDS, og gir mindre infeksjoner, sier Raja.

RELATERTE BØKER