Kokainkrigen

Kokainkrigen - Roy Krøvel | Inprintwriters.org En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om tilværelsen PDF, TXT, FB2. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet om eksistensen ePUB. En dag skapninger. Grekerne og mysteriet med MOBI-eksistensen. Boken ble skrevet i 2020. Se etter en One Day Creatures-bok. Grekerne og mysteriet om tilværelsen videre inprintwriters.org.

INFORMASJON

FORFATTER
Roy Krøvel
DIMENSJON
11,55 MB
FILNAVN
Kokainkrigen.pdf
ISBN
9638760892337

BESKRIVELSE

Kokain var fienden som skremte vettet av vestlige politikere på begynnelsen av 80-tallet. Crack førte med seg elendighet og kriminalitet. Kokain var trenddopet som truet selv de beste familier. Men krigen mot kokain fører med seg mer død og fordervelse enn kokain. I Andesregionen har krigen mot kokain ført til en ond sirkel av væpnede grupper, paramilitære, korrupte politikere, kriminalitet og vold. Krigen mot kokain har gjort dyrking, smugling og salg av kokain voldsomt lønnsomt. Når produksjonen reduseres, øker prisene bare enda mer, og produsentene blir rikere. I denne boken fortelles en historie om 20 års krig mot kokain. Etter 20 år var kokain lettere tilgjengelig enn noen gang tidligere. Det eneste krigen mot kokain førte til, var at produksjonen flyttet fra sted til sted med væpnede grupper, massakrer og en strøm av flyktninger som resultat. Historien om krigen mot kokain er vevd sammen med historien om marxistiske geriljagrupper, høyreorienterte paramilitære bander og urbefolkningens egne tradisjoner. Roy Krøvel er journalist. Han har tidligere gitt ut Svart hvitt i farger - seks historier om opprør (Spartacus 1998) sammen med fotograf Håvard Houen og Ryggsekkjournalister og digitale informasjonskrigere (Spartacus 1999). Han er utdannet historiker og siv.ing, og har vært prosjektansvarlig for LAG og SAIH i Latin-Amerika. Han er for tiden ansatt som stipendiat i utviklingsforskning ved Institutt for historie og klassiske fag ved NTNU.

Krigen mot narkotika illustrerer på en glimrende måte behovet for frihet og konsekvensene av statlige inngrep i individets frihet. Da jeg tidligere i dag surfet innom hjemmesidene til Klassekampen, bet jeg meg ... Kokain var fienden som skremte vettet av vestlige politikere på begynnelsen av 80-tallet.

Men så, i beskrivelsen av hvorfor Ungass er fremskyndet med tre år, mister han dette utgangspunktet av syne. Hun er selv colombianer og har vært rådgiver for den colombianske regjering. I fjor høst publiserte hun rapporten "Kokainkrigen i Colombia" (utgitt av Rusmiddeldirektoratet) Hun har nylig vendt tilbake fra et nytt opphold i landet, og gir her ferske inntrykk. Den 1.

RELATERTE BØKER